El poder curativo de los alimentos – Annemarie Colbin

Us recomano aquest llibre   ↓↓↓↓

el poder curativo de los alimentos: nutricion, autocuracion y bie nestar-anne marie colbin-9788479270667

Us porto un llibre que m’ha ensenyat moltíssim, no sobre nutrició  i tecnicismes, sinó sobre el sentit comú que podem tenir a l’hora d’alimentar-nos. Un concepte d’entendre l’alimentació obert i lògic. El missatge, o la moralitat, que m’emporto de l’autora és que la millor alimentació per a cada persona la sap cadascú, hem d’aprendre a escoltar el nostre cos quan ens diu si li ha sentat bé o no un àpat. Així de senzill i de complicat.

 

La qüestió es tenir la ment oberta a tots els aliments, no imposar-nos cap dieta, sinó adquirir uns habits alimentaris que ens son favorables de forma personalitzada.

 

Buscant sempre l’aliment més viu i natural; si busquem la lògica del que menjaríem de forma “natural” seria el fruit de temporada i de proximitat. Aquesta és la senzillesa,

menjar el que produeix la terra del teu voltant t’integra en aquesta terra. I menjar el que produeix en la estació que vius et proporciona equilibri.

 

El concepte occidental de la nutrició separa els aliments en parts: hidrats de carboni, proteïnes, minerals, vitamines, greixos, fibra… i ho analitzem tot per separat, i a partir d’aquí en traiem conclusions i elaborem dietes i recomanacions. Ni tant sols el metges, coneixedors en profunditat del cos humà, tenen com a assignatura important a la carrera el coneixement de l’alimentació.

 

Però ja ens va ensenyar la Gestalt cap als anys 60 que “el tot és més que la suma de les parts“, i aquest és un dels conceptes clau que ens ve a explicar Annemarie Colbin en aquest llibre. Ens obre la porta a la comprensió de l’alimentació a partir d’elements sencers i no les seves parts.

Un comentario:

  1. Si busqueu el el box de descàrregues, el book723 es el llibre, que us el podeu baixar en 3 formats diferents. Gaudiu-lo

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *